Co jsme dodali?

Výstavba 4 střešních fotovoltaických elektráren pro zákazníka ŠKODA AUTO o celkovém instalovaném výkonu přes 2,6 MWp. Dvě elektrárny v hlavním výrobním závodě ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi, další elektrárna na budově skladu náhradních dílů ve ŠKODA PARTS CENTER u Mladé Boleslavi a také elektrárna, včetně carportu, v Servisním centru ŠKODA AUTO v Kosmonosech.

Uvedení do provozu 3 střešních fotovoltaických elektráren s instalovaným výkonem 2,2 MWp.

  • Přes 5 400 fotovoltaických panelů vyrábí více než 2000 MWh zelené elektřiny ročně.
  • Celková plocha osazená panely je 42 000 m2.

Instalace fotovoltaické elektrárny na střechách Servisního centra ŠKODA AUTO v Kosmonosech s výkonem 441kWp.

  • Celková plocha osazená panely je více než 2 200 m2.
  • Instalovaný výkon 441 kWp ročně vyrobí přes 400 MWh elektřiny, což činí téměř 17% energetické spotřeby Servisního centra.
  • Součástí systému je také instalovaný fotovoltaický carport.

„Ve společnosti Škoda Auto neustále vyhodnocujeme a optimalizujeme uhlíkovou stopu. V rámci naší strategie Next Level – Škoda Strategy 2030 je ‚Green Production‘ základním pilířem našeho plánu transformace pro toto desetiletí, a také přispěje k dosažení ambiciózních cílů v oblasti udržitelnosti. Komplexně toto téma řešíme ve spolupráci s našimi partnery. Tato solární elektrárna bude mít svůj podíl na splnění našeho ambiciózního, ale dosažitelného cíle: do roku 2030 bude energie potřebná pro výrobu vozů a komponentů v našich českých závodech plně uhlíkově neutrální,“ říká člen představenstva Škoda Auto za oblast Výroby a logistiky Andreas Dick. 

„Zájem o fotovoltaické elektrárny mezi našimi zákazníky kontinuálně roste a ČEZ ESCO teď instaluje řadu elektráren, jejichž instalovaný výkon přesahuje 1 megawatt, což bylo před několika lety nemyslitelné. Zakázka pro Škoda Auto byla přesto výjimečná svou velikostí i náročností. Jde o jednoho ze zákazníků, který pojímá dekarbonizace komplexně a usilovně pracuje na snižování uhlíkové stopy,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Fotogalerie