Co jsme dodali?

V berounském Centru duševní rehabilitace, které je součástí zdravotnického holdingu AKESO, jsme instalovali unikátní Full Spectre Biodynamic osvětlení s pozitivním vlivem na vnitřní pohodu pacientů a personálu. Všechny prostory užívané pacienty a personálem, včetně chodeb, výtahů a toalet, tak mají řízený optimalizovaný režim světla. Systém osvětlení v této podobě je evropským unikátem.

  • Komplexní systém osvětlení tvoří vysoce účinné Biodynamic osvětlení kopírující denní sluneční svit. V noci zase umí třeba výrazně utlumit podíl modré složky. Každé světlo lze ovládat individuálně.
  • Díky novému osvětlení centrum ušetří více než 50 % nákladů na energie.
  • Speciální osvětlení jsme instalovali v 150 místnostech s celkovou plochou 25 tisíc m2.
  • Světla byla vyrobena na míru, včetně návrhu designu a technického řešení.

„V Centru duševní rehabilitace chceme zajistit našim pacientům komplexní péči v důstojném prostředí, využít přitom nejmodernějších postupů i znalostí a zachovat jim veškerý možný komfort. Zárukou vysoké kvality péče jsou přední čeští odborníci, které se nám podařilo získat díky unikátnosti našeho léčebného konceptu. Jeho součástí je využití osvětlení, které přesnou simulací optimálního režimu denního světla v průběhu celého dne, respektuje přirozené lidské biorytmy a výrazně zefektivňuje používané léčebné procedury,“ představuje berounské Centrum duševní rehabilitace Sotirios Zavalianis, majitel zdravotnického holdingu AKESO, který je provozovatelem Centra.

„Nemocnice jsou energeticky velmi náročná zařízení s kontinuálním provozem po celý den. Řeší tak energetiku komplexně a úspory, kterých lze dosahovat, jsou obrovské. Trendem jsou také specializovaná řešení na míru a naším úkolem je tato očekávání našich klientů beze zbytku naplnit. Zakázka v berounské nemocnici je pro nás velmi prestižní záležitostí a jsem rád, že ji kolegové z Hormen kvalitně zvládli,“ říká Kamil Čermák, předseda představenstva a generální ředitel ČEZ ESCO.