Co jsme dodali?

Společnost CTP ve spolupráci s ČEZ ESCO v následujících letech osadí střechy vybraných CTParků fotovoltaickými elektrárnami. V první fázi spolupráce bude osázena plocha střech o velikosti 154 714 m2.

První společná fotovoltaika o výkonu 2 MW byla vybudována v CTParku Prague East v Nupakách u Prahy na střechách hal:

  • Celková plocha osázená panely je 26 300 m2
  • Elektrárna ročně vyrobí 1,94 GWh zelené elektřiny, což odpovídá spotřebě více než 550 běžných domácností.
  • Díky odběru zelené elektřiny je roční úspora 1 353 tun CO2.
  • Vyrobená elektrická energie bude spotřebována lokálně v rámci areálu CTP.

Další elektrárny se aktuálně staví v CTParcích v Chrášťanech u Prahy, Hradci Králové, Brně, Ostravě nebo v Cerhovicích u Hořovic.

„Budování fotovoltaických elektráren je nedílnou součástí dlouhodobé a komplexní iniciativy udržitelnosti našich CTParků, které koncipujeme jako energeticky nezávislé. Neustále se snažíme hledat a následně i aplikovat nová a efektivnější řešení, která přispějí k vyšší kvalitě a nižší energetické náročnosti našich budov. Činíme tak v souladu s naším dlouhodobým solárním plánem, v rámci kterého chceme do roku 2030 vybudovat jen v České republice kumulovaný instalovaný výkon 250 až 300 MWp. Je skvělé, že můžeme spolupracovat s takto zkušeným a silným partnerem, jako je ČEZ ESCO a společně nejen realizovat FVE, ale také přicházet s novými a inovativními řešeními,“ říká Jakub Kodr, obchodní ředitel a jednatel CTP CZ.

„Naše spolupráce s CTP je důkazem toho, že významní hráči na trhu jasně vidí ekonomické i ekologické výhody fotovoltaických elektráren. Fotovoltaiky dokážou pomoct českému průmyslu nejen snížit účty za energie, ale také naplnit klimatické závazky, které jsou v případě CTP mimořádně ambiciózní. ČEZ ESCO díky svým zkušenostem a šířce služeb dokáže nabídnout CTP dodávku na klíč od vyprojektování elektrárny přes její instalaci a připojení až po její servis. Bavíme se také o dalších možnostech spolupráce – například v oblasti elektromobility nebo projektů energetických úspor EPC,“ říká generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Fotogalerie