Co jsme dodali?

Soukromá multioborová zdravotní klinika VasMedic se zaměřuje na poskytování nadstandardní lékařské péče. Nový originální design umocňuje příjemnou atmosféru a ukazuje, že zdravotnická zařízení nemusí být nutně spojována pouze s bílými stěnami.

  • Naším cílem bylo sladit moderní design s vysokými nároky na přísné hygienické normy ve zdravotnictví. Na klinice nesmí být například zbytečné spáry, měkké látky, kůže či jiné pórovité materiály. Dále bylo nutné zajistit snadnou omyvatelnost povrchů.
  • K zútulnění celé kliniky přispěl dostatek zeleně, přítomnost designových svítidel, dýha na stěnách, pečlivě navržená recepce s atypickým sezením, akvárium a také volba jednotlivých barevných odstínů.
  • Na klinice se nachází celkem 5 špičkových ambulancí, u kterých si pozornost zasloužilo nejen nejmodernější vybavení, ale také volba jednotlivých tónu na zdech. Prostory tak působí velmi originálně a atypicky ve srovnání s běžným zdravotnickým zařízením.
  • Velkou výzvou bylo připravit řešení pro interiér zákrokových sálů, odpočívárny pacientů, fyzioterapeutického oddělení či sesterny. Právě přístroje a vykonávání zákroků s sebou přináší speciální požadavky na technologie, osvětlení a celkovou elektroinstalaci. Samozřejmostí je tak například systém zásuvek a záložních zdrojů, díky kterým na klinice v případě výpadku elektrické energie nedojde k ohrožení zdraví pacientů, zastavení provozu či ztrátě dat.

„Jsem velmi ráda, že se nám společně s architekty a celým týmem společnosti CAPEXUS, člena ČEZ ESCO, podařilo propojit přísné hygienické normy s prémiovým prostředím, které nepůsobí na pacienty a zaměstnance VasMedic sterilně. Cesta k finálnímu návrhu nebyla krátká, ale reakce klientů na naše služby a prostředí kliniky za to jednoznačně stojí.“ říká Mgr. Lada Cardová, ředitelka VasMedic.

Autor fotografií: Prokop Laichter

Fotogalerie